Dra ut telefonledningen så går det nok bra

Jeg leser på Sigdal kommunes nettsider at teknisk etat ikke lenger ønsker å ta telefonen før etter kl. 1230 (altså sannsynligvis etter lunsj). Det er jo naturlig å tenke morsomme tanker ut fra en slik "kriseløsning", og jeg kan rett og slett ikke dy meg. Og du trodde vel ikke noe annet, kanskje?

Forstår jo at det til tider kan være mye å gjøre på teknisk – men det er vel frivillig å ta av røret dersom man er opptatt med papirarbeid?

Tenk om rådmannen og hans stab hadde prioritert arbeidet med en funksjonell nettside som kunne ha tatt bort mange av disse "bedritne" telefonsamtalene som sluker all tiden til saksbehandlerne?

Jeg siterer fra nettsiden:

Vi opplever at det til tider er så stort perss på telefonen at det går utover effektiviteten.

Jeg er ikke 100% sikker på hva perss er for noe, men antar at det er snakk om en liten skriveleif her. Kanskje presset er for stort til å kaste et blikk på rettskrivingen? Vi er mange lærere i kommunen som sikkert kan hjelpe dersom det skulle være nødvendig. Spør oss davel, vi alle elsker jo dugnad mer enn noe annet.

Teknisk sektor vil i en periode ha tlefontid for publikum fra kl. 12.30.

Er det kanskje noen som har forsøkt å skrive teflontid istedenfor telefontid? Hva vet jeg, men en teflonpanne er jo perfekt dersom man ikke ønsker at noe skal bli klistret fast – snakker vi her om vedtak eller papir på skrivebordet?

Det kan altså virke som om teknisk etat har for liten effektivitet og arbeidsstab for å få unna sakene som havner på bordet. Når jeg ser sakspapirene til hovedutvalg for næring og drift til møte 15. desember, ser jeg faktisk kun en sak som er forberedt fra teknisk. De andre sakene er fra landbrukskontoret og dreier seg som så ofte derfra om å begrense menneskers rett til å styre sin egen private eiendom. Mer om det senere, kjære senterpartister med elskov for styring av alt fra smør til soverom.

Mitt forslag er således like enkelt som det er kontroversielt for noen: Overflytt byråkrater med standard nei-holdning på landbrukskontoret til teknisk etat og utstyr dem med en ja-holdning.

Jeg venter på å få høre når Høyre som er i posisjon og styrer ballet sammen med Senterpartiet skal gjennomføre følgende programpunkter som ble lovet før valget:

 • Sigdal skal være en ”JA” kommune!
 • Vi ønsker å optimalisere kommunal drift
 • IT-løsninger som forenkler søknader og korter ned behandlingstiden skal prioriteres.
 • NEI til eiendomsskatt og boplikt

Sitat: http://www.stem16.no/partiene-i-sigdal/hoyre/

Alle forslagene er hentet fra Sigdal og Eggedal Høyres kommunevalgprogram for inneværende kommunestyreperiode. Kan noe av dette gjennomføres for å forbedre en kjip telefonservice på teknisk etat i Sigdal?

PS. Hva ville skjedd dersom en privat bedrift eller butikk sa at vi stenger halve dagen for å få unna litt papirarbeid?

4 kommentarer

 1. Rune. Det med papirmengde. Hva med å bruke Internet og PC i større grad? Det krever jo endringer av både brukere og ansatte, men kanskje kan det forenkles og spares endel her?

  1. Hei Hans Knut, det er jo nettopp en av de viktigste grunnene til at jeg har pushet på for å få kommunen til å innse at en kommunal nettside er viktig. Dette har jeg jobbet med i årevis, og jeg kan ikke unngå å tenke tilbake på gamlerådmannen som sa noe slikt som at "det er ikke så mange som bruker internett, da er ikke en funksjonell nettside så viktig".
   Sigdal kommune er treg, bakstreversk og sidrumpa når det gjelder pc og internett. Hardt, men sant.

   1. Service, papirmengde, arbeidsprosesser handler det om. På slutten av 90-tallet hadde jeg en ide om å legge salgsprosessen innen skadeforsikring til Nettbanken. DnB. En grei nåverdieberegning på dette fikk frem hvor mye man egentlig kunne spare på ulike ledd i arbeidsprosessen. En viktig sak oppe i dette var at skadeforsikringsproduktene måtte ikke være for kompliserte/detaljerte, så produktene ble ganske mye mindre detaljerte. Innen f.eks teknisk er det vel ikke snakk om produkter, men service. Kanskje kunne dialogen flyttes fra telefon til epost e.l. Hadde antakeligvis spart ganske mye både tellerskritt og telefontid. Her kan det drodles mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *