Folket vil la Amelie bli

En ny meningsmåling i VG viser at et flertall blant nordmenn (60%) ønsker at Maria Amelie skal få bli i Norge. 27% mener at hun bør sendes tilbake til Russland. Det er virkelig interessante tall, særlig når man tar i betraktning at det er flertall i alle partier (inkludert innvandringsskeptiske FrP).

Jeg påstår ikke at en regjering skal styre etter hva folket mener i meningsmålinger, men det må være lov til å oppfordre til styresmaktene om å utarbeide lover og regler som er i samsvar med rettsoppfatning til vanlige folk. Maktens møller maler langsomt, men vi så tydelig i Navrud-saken at ting kan skje bare politikerne vil.

Ikke engang i sitt eget parti finner statsminister Jens Stoltenberg flertallsstøtte, selv om det er i Ap at flest mener hun må ut – 36,9 prosent støtter myndighetenes beslutning, mens 51,1 prosent vil at hun skal bli.

I alle partier, selv i Frp, er det flertall for at Maria Amelie skal få bli.

Høyest er oppslutningen i SV, der 91,5 prosent vil at hun blir, mens det [er] 56,3 prosent i Frp som vil ha henne i Norge. 36,9 prosent i Frp vil kaste henne ut.

Også i KrF og Venstre er det stort flertall for at hun skal få bli, henholdsvis 72,2 prosent og 68,2 prosent.

Sitat fra NTB-melding gjengitt i Aftenposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3989777.ece

Det er ikke vanskelig for oss å anta at regjeringen ble overrasket over oppstyret som har fulgt i etterkant av arrestasjonen av den papirløse Maria Amelie (se mitt forsøk på en nøytral gjennomgang av saken). (Særlig) Arbeiderpartiet er nødt til å gjøre for å bevare ansikt i saken; det kommer neppe som noen overraskelse at de fleste tror det går mot en rask utsendelse og en kanskje like rask «tilbakesending» til Norge, slik flere medier melder i skrivende stund.

For meg er det ett fett hvordan det gjøres, bare man sørger for at mennesker som klarer seg selv uten statens klamme, «hjelpende» hånd får anledning til å ta bosted i Norge. Vi har da jammen plass nok!

Uansett om du er for eller imot behandlingen og utsendingen av Maria Amelie, kan det jo være interessant å lese hennes egen beretning:

2 kommentarer

  1. Infact bør kjøre en ny gallup i morgen, så skal du se andre tall, så mye kan jeg love deg. Nå har «folket» fått mye mer bakgrunnsinfo om russiske Maria alias Medina/Madina alias en annen Maria-identitet, og ting som kommer mer og mer frem i lyset viser en kalkulerende dame som kjører steinhardt på offerrollen hun for øyeblikket har tildelt seg selv, og som er nøye planlagt. Trinn én: skriv bok. Trinn to: tips politiet hvor du er på en gitt tidspunkt sammen med en følsom gjeng unge venstreradikalere, så politiet stiller mannssterke. Trinn tre: Led folkebevegelsen Sett Maria fri fra cellen, med støtte av kjæreste med megafon som har sitt livs kuleste dager nå. Han driver jo politisk presskampanje for å tvinge regjeringen til å mykne opp asylpolitikken slik den passer Rødt og SV.

    Dette er et kynisk spill, og jeg har ikke snakket med ett menneske, ikke ett! som støtter hennes sak. Hverken av mine venner, min familie, mine kolleger og kunder. Og hva folk skriver på debattsider nå, viser helt klart at man har sett «Maria» i et klarer lys, og liker ikke det man ser.

    Hun skal sendes ut. Og ikke komme tilbake.

    1. Selvsagt er dette et spill, selv om jeg ikke ser like «konspirativt» på det som deg. Jeg synes det er positivt dersom folket reagerer på at flytting mellom land skal være så vanskelig, men det har å gjøre med mine liberalistiske prinsipper om at så lenge man ikke er til byrde for andre bør man kunne bo akkurat der man vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *