Fylkespolitikere uten magemål

Politikerne i Buskerud fylkeskommune elsker å drive med politikk, det er jeg sikker på. Samtidig elsker de å bruke av dine penger for å finansiere sitt eget private forbruk. Det er derfor de er særdeles glade i å bevilge seg selv fantastiske godtgjøringer.

Jeg er for å nedlegge fylkeskommunen. Høyre og Fremskrittspartiet er for å nedlegge fylkeskommunen. Men det er langt mellom liv og lære. Fremskrittspartiets Britt Homstvedt er et eksempel på en politiker som ikke vil drive med politikk (i alle fall ikke fremskrittspartipolitikk), men heller er blendet av maktens staselighet.

Flertallskoalisjonen i Buskerud (H, FrP og KrF) lar Homstvedt fremme forslag om å øke fylkesordførerens godtgjøring med 10,7% i videoinnslaget fra 14. juni 2012 (bla frem til 06:15). Hun begrunner den enorme økningen med at Buskerud "henger etter" sammenlignet med alle andre fylkeskommuner – akkurat som om det skal være noe argument for å stjele mer av vanlige folks skattepenger.

Du synes kanskje at fylkesordføreren bør tjene fett? Det synes nok de andre fylkeskommunale politikerne også – for alt det de får av godtgjøring henger sammen med fylkesordførerens lønn. Snadder for Homstvedt og resten av gjengen som tror de bedriver viktig politikk for Buskeruds innbyggere.

Du har sikkert fulgt med på skandalen i fylkeskommunen knyttet til godtgjøringene. Hvis ikke, kan du jo ta en titt på følgende artikler:

 • Skulle kutte, men økte sin egen lønn. Først vedtok fylkespolitikerne å kutte i sin egen godtgjørelse. Så gjorde de om på vedtaket. (Laagendalsposten 04.05.2012)
 • – Grådig, uetisk og frekt. – De har lurt innbyggerne i Buskerud, sier tidligere fylkesvaraordfører Runolv Stegane (V). (Laagendalsposten 04.05.2012)
 • Bryter loven når de bevilger seg selv penger. Fylkestinget i Buskerud delegerte i fjor ansvaret for å tildele godtgjørelse til seg selv til et forhandlingsutvalg. Det er et lovbrudd. (Laagendalsposten 04.05.2012)
 • Vil heve sin egen lønn. Fylkespolitikernes godtgjørelser skal heves. Hvor stor økningen blir, avgjøres i dag. (Drammens Tidende 14.06.2012)
 • Økte sin egen lønn med 10,7 prosent. Høyre, Frp og KrF sørget i dag for en solid lønnsøkning for fylkespolitikerne i Buskerud. (Drammens Tidende 14.06.2012)

Fylkeskommunen må bort. Avdankede fylkespolitikere som gjør sitt beste for å karre til seg mest mulig penger må rett og slett kastes på dør. Tror du fylkeskommunen er nødvendig for å leve her i landet? Da bør du tenke om igjen.

3 kommentarer

 1. Helt riktig det du skriver Rune, fylkeskommunen er jo bare som et ekstra kostbart ledd og supperåd. 
  Hadde jeg som næringsdrivende hatt et ekstra ledd i min bedrift som kun skaper ekstra arbeid og utgifter og hodebry så hadde den vært nedlagt for lenge siden.
  Men blir den snakk om å ikke øke lønningene til politikerene fylkeskommunen blir det vel streik da……eller?? 😀

 2. Dette blir for lettvint. Nedleggelse av fylkeskommunen er ingen garanti mot politikere som ikke har magemål. Sigdal kommunestyre vedtok 16.12. 2011, mot Venstres stemmer:
  "Ordførers godtgjøring knyttes mot stortingsrepresentanters godtgjøring. Ordfører i Sigdal godtgjøres etter 80% av stortingsrepresentanters godtgjøring." Tilsvarende (og verre vedtak) er gjort i svært mange kommuner. Drammen ligger godt over fylkeskommunen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *