Helge Solbakkens svekkede vurderingsevne

I dagens papirutgave av Bygdeposten kommer moing og selvutnevnt analytiker av den politiske situasjonen i Sigdal Helge Solbakken (uten at jeg har sett snurten av han i det politiske miljøet i Sigdal de siste fire årene) med harde utfall mot Venstre generelt og ordførerkandidat Runolv Stegane i særdeleshet. For oss sigdølinger virker angrepet absurd.

Solbakken hevder at "Runolv Stegane og Venstre [har] hatt en kunstig stor oppslutning de siste årene", en påstand som virker direkte latterlig i et demokrati der folk stemmer på de partiene og menneskene de mener er best skikket til å representere dem i kommunestyre, fylkesting osv. Skribenten påstår at Venstres oppslutning er basert på "lugubre" metoder fordi a) andre partier kritiseres i opplagte saker, b) andre partiers ideer rappes, c) Stegane profilerer seg i media med å late som om Venstre alene har de gode ideene og vedtak. Kanskje Solbakken kan gi meg sin definisjon av hva han synes "politikk" bør være?

For meg virker leserinnlegget som rent oppgulp fra en gretten kar, og jeg spør meg selv hva stakkars Helge Solbakken har for slags problemer i forhold til Stegane og/eller Venstre i Sigdal.  

At det faller enkelte tungt for brystet at Venstre i Sigdal er aktive når det gjelder å stille forslag, utfordre det etablerte og "slik-har-det-alltid-vært-holdninger" kan jeg bare riste på hodet over. At Stegane er god på å fremme forslag som alle partiene kan enes om, burde være en kvalitet alle setter pris istedenfor å gjøre som ex-redaktøren i konkursradioen Radio R35 – kritikk for skadefrydens skyld.

Mange bygdefolk setter pris på det dype engasjementet som Stegane og resten av kommunestyregruppa viser når det gjelder å gjøre bygda vår bedre. Uansett hvor mange representanter Venstre får inn i det nye kommunestyret vil alle gjøre sitt beste for bygda!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *