Helsebyråkratiet må ha noe å gjøre

Det hender en sjelden gang at jeg reiser på undersøkelse til et eller annet sykehus i Buskerud. Du husker kanskje at jeg i oktober 2011 skrev blogginnlegget Arbeidsmarkedstiltak for dustemikler som omhandlet den byråkratiske gangen som er nødvendig for å få refundert reiseutgifter til og fra sykehus?

Den gangen dreide det seg om om en tur til Kongsberg sykehus som ga meg hele kr. 13 i refusjon, men siden beløpet var under hundre kroner fikk jeg ikke pengene utbetalt. Det er kun de som er flittige gjester på sykehus og kommer over grensen på hundre spenn i løpet av seks måneder som får se noe til gryna. Staten skal jo tross alt ha noe på konto de også!

Gleden ble derfor stor da jeg i februar 2012 fikk innkalling til Drammen sykehus. Det ble faktisk til sammen tre turer frem og tilbake, i tillegg måtte jeg jo absolutt betale noen kroner i parkeringsavgift. Etter å ha brukt ca. 30 minutter på å fylle ut refusjonsskjema og funnet frem alle nødvendige kvitteringer, er jeg altså nå ved godt håp – kanskje jeg kommer meg over hundrelappen nå?

Det gleder mitt byråkratiske hjerte at jeg igjen har sørget for å holde helsebyråkratene i Skien i arbeid – skulle bare mangle om de måtte ta den tunge turen til NAV istedenfor.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *