Hva vil politikeren Rune?

Jeg er vel det man kan kalle et politisk dyr. Er brennende opptatt av alt som smaker av meningsutveksling og det politiske spill. Helt siden jeg opplevde min første skoledebatt i 1985 har politikk vært en viktig del av livet mitt. Hvordan i alle dager kan du være opptatt av politikk, tenker du kanskje?

Politikk er kampen om ideer – en floskel som muligens ikke sier deg noe. Men for meg er det viktig å vite at jeg kan være en viktig del av et spill som avgjør hvordan vi skal leve våre liv. Jeg ser prinsipper og ideologier bak hver eneste lille avgjørelse som politikere gjør – det er forskjellen mellom meg og andre politikere.

Jeg kaller meg selv liberalist (gjerne også libertarianer når det tales engelsk – for ikke å bli sammenlignet med amerikanske «liberals» på den politiske venstresiden) og gjør mitt beste for å gi folk mest mulig frihet i hverdagen. I praktisk politikk er det ikke alltid like lett å være prinsipiell, men i mange av diskusjonene jeg er med på vil du kunne finne ledetråden tilbake til frihetsønsket mitt. Snakk om lav skatt, færrest mulig offentlige inngrep og minst mulig makt(mis-)bruk og ørene mine blir varme og jeg blir varm om hjertet.

I min ungdom var jeg nok enda mer prinsipiell og lite villig til å inngå kompromisser. I dag ser jeg annerledes på tingene. Et hvert lite steg i riktig retning (på min frihetskala) er en liten seier. I mange saker forstår til og med jeg at det er vanskelig å tenke som en liberalist – i slike saker stemmer jeg for de forslagene som er til det beste for bygdas befolkning. Men min ideologi ligger i bakhodet.

Jeg skulle ønske at andre kommunepolitikere kunne se litt utover tallerkenen og reflektere litt over andre ting enn bare reguleringsplaner, høyden på hyttetaket og huller i veien. Men det er jo ikke lett i en kommune som i stor grad styres av et parti som ikke engang har et ideologisk grunnlag.

I Sigdal kommune føler jeg meg hjemme i Sigdal og Eggedal Venstre, selv om det er mange år siden jeg var medlem i partiet. For en person som ønsker størst mulig frihet for alle mennesker er det viktig med et parti som har takhøyde, enten vi er sosialliberale, reinspikka liberalister eller bare «bygdelistefolk» uten ideologiske ideer. Hos oss finnes ingen partipisk, bare interessante meninger.

Jeg er kandidat til kommunevalget til høsten og kommer til å jobbe hardt for å samle nok stemmer til å bli valgt inn. Dersom folk ikke ønsker meg i kommunestyret, skal jeg gladelig holde meg hjemme og påvirke politikken i den retningen jeg ønsker meg på andre måter. Men jeg kommer til å kjempe med alle mine midler for å fortelle hva jeg mener om saker og ting og hvorfor jeg mener at det er viktig at DU setter et kryss ved navnet mitt og bruker Venstres liste ved kommunevalget.

La valgkampen begynne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *