Kommunestyret i Sigdal – hvem blir med videre?

Som jeg nevnte i mitt blogginnlegg «Stiller du til gjenvalg?» 9. september, har Drammens Tidende ringt rundt og spurt alle kommunestyremedlemmene om de kan tenke seg å stille til gjenvalg. Jeg svarte ja, men like interessant er det jo å lese hva de andre representantene mener.

Drammens Tidende har listen klar:

Arbeiderpartiet:
Dagfinn Borgersen – Ja
Solveig Bechmann – Nei
Jan Midtskogen – Vet ikke

Fremskrittspartiet:
Frode Borge – Ja
Håkon Hofton – Nei

Høyre:
Åse Lene Eckhoff – Ja
Hellik Kolbjørnsrud – Ja

Senterpartiet:
Tone Eidal Frøvoll – Ja
Kari Kolbæk Ask – Ja
Vibeke Rømo – Nei
Svein Hunstad – Nei
Gunhild Aaby Albjerk – Nei
Bjørn Bakke – Nei
Lars Foss – Nei
Torstein Aasen – Vet ikke
Jens Gunnar Støa – Vet ikke

Venstre:
Rune Kaino Nikolaisen – Ja
Runolv Stegane – Ja
Sigrid Kvisle – Nei
Marit Svarverud – Vet ikke
Svein Jacob Hollerud – Vet ikke

Som du kan se, så er det definitivt Senterparti-representantene  som har den klareste tendensen til å ikke ville stille til gjenvalg – over 50% av representantene sier NEI. Så kan man jo lure på hvorfor og sikkert si at det er forskjellige grunner som folk har – om det er familie, alder, interesse eller lignende er ikke godt å si. Kanskje det finnes konfliktgrunner også? 🙂

Jeg synes ikke det er noe poeng at folk skal bli sittende som kommunestyrepresentanter no matter what, det gjelder selvsagt meg selv inkludert. Men uten å tråkke noen på tærne (som jeg kanskje gjorde allerede i et tidligere innlegg), så synes jeg det er nødvendig med representanter som jobber aktivt med saker og tør si sin mening. Stemmekveg er uinteressant å forholde seg til. Mange av de som ønsker å gi seg er aktive politikere som ikke er redde for å si sin mening (selv om man kanskje har diskutert seg frem til løsninger på kammerset – noen elsker gruppemøter mer enn andre).

Senere skal jeg nok være litt mer tydelig på hvem jeg mener driver kommunen og den politiske diskusjonen fremover i Sigdal, men i første omgang vil jeg nevne Solveig Bechmann, innvalgt fra Arbeiderpartiets liste. Hun er akkurat en slik person som et kommunestyre behøver:

  • sluker aldri sakspapirene rått og er generelt skeptisk til «makta»
  • er konsekvent i sin argumentasjon
  • har god hukommelse
  • tar gjerne en saftig debatt

Mulig jeg selv setter pris på slike kvaliteter fordi jeg påstår å inneha i alle fall deler av disse egenskapene selv (mulig med unntak av den gode hukommelsen).

Har du slike egenskaper? Hvorfor ikke prøve deg i politikken?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *