Luftslott av kunstgress

I inneværende periode fremmet Senterungdommen ved Henrik Fremgaard forslag om å anlegge en kunstgressbane i Prestfoss. Forslaget dukket første gang opp i september 2009, og jeg husker godt de mange rosende ordene som Fremgaard mottok i kommunestyret da han presenterte forslaget. Så flott, sa de fleste representanter.

Jeg selv derimot gikk allerede da sterkt imot forslaget om kunstgressbane og står fortsatt på samme standpunkt. Merkelig nok ser luften ut til å ha gått ut av den ballongen hos de andre politikerne – selv ikke Senterpartiet har dette på programmet sitt.

I et innlegg på Senterpartiets egen nettside 31. januar 2010 argumenterer Senterungdommen sterkt for å sette i gang med å lage en kunstgressbane.  28. januar 2011 nevnes kunstgressbane igjen som et viktig tiltak som Senterungdommen jobber for, denne gang på nettstedet Stem16.no som skal gi informasjon til ungdom i Sigdal. 

Når vi så leser moderpartiets program for perioden 2011-2015, finner jeg ikke ordet kunstgressbane nevnt med et eneste ord. Senterpartiets program leser jeg ellers som en eneste lang ønskeliste til julenissen, og det er neppe funnet plass til kunstgressbane.

Men hvor mange av velgerne der ute VET at Senterpartiet overhodet ikke har programfestet å gå inn for kunstgressbane i løpet av de neste 4 årene? Hvor mange sitter ikke igjen med et inntrykk av at SP vil ha kunstgress?  

Som velger kan du forøvrig være helt trygg på at jeg ikke kommer til å stemme for en kunstgressbane i kommende periode – noe jeg heller ikke gikk inn for i Eggedal i 2007. Det er absolutt andre og viktigere ting å bruke penger på i Sigdal. Og nei, jeg synes ikke synd på fotballfolket.

4 kommentarer

 1. Enig med deg Rune, vi har masse andre viktige saker og bruke de små middlene vi har til rådighet i bygda vår.
  Men når det er sagt så tror jeg en kunstgressbane hadde nesten blitt billigere og bygge i Eggedal, den nye avlastningsbanene som blei bygga der har jeg enda ikke fått greie hvor mye kosta, men det var en formue som er plassert ute i skogen som ingen bruker. Billig og drifte er den også.
  Men vi har da fått en flat og belyst parkeringsplass da. 🙂

 2. Avlastningsbanen som ble bygd i Eggedal var Kommunen forpliktet til å lage pga at Idrettslaget ga bort sin grusbane til fordel for barnehagen. Og at vi fikk en ballbinge også i tillegg… Dette ble en veldig god løsning for alle parter. Vi har fått en strålende flott idrettspark i Eggedal. Om avlastningsbanen blir brukt eller ei, kommer litt an på fotball laga vi har. Det har vært et par vintere som den ble brøytet opp på senvinteren for å komme i gang..  En Kunstgressbane i Eggedal bygd med islasjon pga tæle ble kostnadsberegnet til nærmere 7 millioner ferdig inkl mva. Jeg regner med det vil koste det samme i Prestfoss. Hvis man tar med utgifter i forbindelse med brøyting om vinteren så ligger de årlige kostnadene mellom 250 000 – 400.000. Kommer litt an på hvor om man skal ha den oppe hele vintern eller ei.. Jeg vil ihvertfall si at hvis Sigdal skal ha en kunstgress bane, så bør den ligge i Prestfoss. 

  1. Takk for info, Tom Lyder! Var det beregnet mye dugnadsinnsats fra dere i Eggedal IL den gangen? Vet jo hvor driftige dere er!

   Interessant å høre om årlige driftsutgifter – det er vel ikke akkurat noe som kunstgresstilhengerne i Prestfoss vil fokusere på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *