Midtfylket lensmannskontor – hva så?

Tilfeldigheter skal ofte til for at undertegnede svinger i vei hjernecella og tenker litt ekstra. Jeg får automatisk tilsendt beskjed om ledige stillinger i Sigdal, og fikk nylig beskjed om ledig stilling som politiførstebetjent ved Sigdal lensmannskontor.

Samtidig leser jeg i Drammens Tidende sin papirutgave lørdag 15. januar 2010 (side 18) artikkelen «Starten på slutten», der lensmann Jarle Hopperstad i Modum visstnok uttaler (jeg ser ikke noe sitat; kun en ingress forfattet av Knut Bråthen og Stig Odenrud) at det «nærmer seg slutten for tre lensmannskontorer i midtfylke» (sic! Drammens Tidende vet kanskje ikke hvordan man korrekt kaller området Modum, Sigdal og Krødsherad).

Selve artikkelen handler egentlig om at politiansatte må beordres til tjeneste for å få vaktordningen i Midtfylket (slik skriver jeg områdenavnet vårt, kjære Bråthen og Odenrud). Som alle andre offentlige ansatte, klager også lensmannen på at man trenger flere stillinger for å få ting til å gå i hop.

I stillingsannonsen for den ledige politijobben i Sigdal nevnes at Sigdal lensmannskontor har ansvaret for polititjenesten i Trillemarka naturreservat som er Nord-Europas største barskogvernområde. Ikke vet jeg om det er Trillemarkavakten som skal erstattes på lensmannskontoret, men allerede da tilsettingen for Trillemarka Cop fant sted i juni 2009, ante jeg ugler i mosen eller sopp i barken. Se artikkel i Bygdeposten.

I første omgang synes jeg Hopperstad fra Modum og Hoch-Nielsen fra Sigdal bør be om at spesialoppsynet av Trillemarka opphører øyeblikkelig, slik at «normal» politiaktivitet kan prioriteres. Det er i mine øyne ikke en politioppgave å forhindre at det gror mose på feil side av treet eller overnattes noen flere døgn enn tillatt i hyttene «der inne».

Dernest har jeg vel heller ingen store forestillinger om at de tre lensmannskontorene i Midtfylket kommer til å forbli selvstendige (det er de vel forsåvidt ikke i dag engang, bortsett fra at de har en konge på hver sin haug – lensmann -, med en grand master – politimester – over der igjen). Så da er det vel like greit å slå dem sammen først som sist, eller?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *