Modums ordfører utfordres i nominasjonen – kan Terje Bråthen tape?

Drammens Tidendes nettside tirsdag formiddag (og litt senere hos Bygdeposten) kan vi lese at Modums «karismatiske» (jepp, jeg tar den ironiske tonen igjen gitt) ordfører Terje Bråthen blir utfordret på nominasjonsmøtet som finner sted i Modum Arbeiderparti onsdag kveld. Det er May-Helen Nilsen som våger å ta steget frem i offentligheten for å fronte utilfredsheten i Modum med Bråthen. Hipp hurra!

At det har vært stridigheter om Bråthens lederstil har jo ikke vært mulig å skjule gjennom de siste årene, men det er først nå at kritikerne har turt å stå åpent frem – selv om Nilsen foreløpig ikke har kommentert grunnen til at hun vil utfordre Bråthen.

20. juni 2010 publiserte dt.no artikkelen «Vil vrake sin egen ordfører i Modum» som fokuserte på medlemmers irritasjon over Bråthens flåsete kommentarer og dustete utspill i diverse saker. Men Bråthen regnet nok likevel med at han såpass mange støttespillere i Arbeiderpartiet at han fortsatt kunne regne med nominasjon. Så skjedde da også – nominasjonskomiteen plasserte Bråthen på førsteplass (se Bygdeposten 01.11.2010) og dermed anså de fleste at løpet var kjørt for motstanderne.

Terje Bråthen kunne etterpå fortsette sin «kamp» for å vise sine manglende evner til å takle media og kritiske oppslag – f.eks. i elgjaktsaken der han først (dt.no 17.11.2010) hevder å ikke kjenne til en omstridt hendelse i jaktlaget der han er sjef, så (dt.no 18.11.2010) havner på bakbeina fordi et av medlemmene på jaktlaget går ut i media og sier at Bråthen fikk beskjed og til slutt (dt.no 19.11.2010) må han så erkjenne at han burde ha fortalt alt.

Som vanlig sier Bråthen i etterkant at han burde ha håndtert saken annerledes, at han føler seg misforstått av media osv. Den vanlige leksa hos Bråthen.

Nå er jeg så heldig å bo i nabokommunen til Modum og har således ikke noe direkte med Bråthen, Arbeiderpartiet i Modum og nominasjonen å gjøre. Men jeg er ivrig opptatt av lokalpolitikk i nærområdet mitt. Kanskje det på en måte er kjekt å ha en ordfører som Bråthen – han virker ikke akkurat som en mann med pondus og gjennomslagskraft. Men samtidig bidrar klønete politikere til å formidle et dårlig image for alle politikere – derfor synes jeg så absolutt at Terje Bråthen bør byttes ut.

Lykke til i nominasjonskampen, May-Helen Nilsen! Tror du det er mulig å få nedkjempet Bråthen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *