Naive og forhåpningsfulle politikere

Jeg sitter her en lørdags morgen og driver med helt ville tankeeksperimenter. Kan du klare å følge meg i min forrykte galskap? Jeg forestiller meg at det skjer en skandale eller noe som strider mot folks vanlige rettsoppfatning i den nasjonale politikken. Som vanlig slår landets store aviser opp slike hendelser med krigsbokstaver, politikere fra partier som ikke er involverte uttrykker sin avsky. Big shots fra partiet som er i trøbbel kryper til korset og lover bot og bedring. Avisene graver videre og finner stadig mer dritt. Politikerne er hele tiden på bakbeina.

Heldigvis finnes det lokalaviser som gjør sitt ytterste for å hjelpe de politikerne som ikke har noe med saken å gjøre; lokalpolitikere har stort sett ingenting med noenting å gjøre uansett, så et oppslag hvor lokalpolitikere kommenterer nasjonale skandaler er easy news. Gjett hva som alltid uttales i slike saker. Skjemaet er likt; uansett hendelse.

a) Lokalpolitikerne fra skandalepartiet blir spurt om selve hendelsen

b) Lokalpolitikerne fra skandalepartiet forteller at de ikke visste noe, men at partiledelsen tar tak i saken

c) Lokalpolitikerne fra skandalepartiet er sterke i troen på at folk i lokalsamfunnet ikke blander høymoralske lokalpolitikere med lavmoralske stortingstingspolitikere og regjeringsmedlemmer.

d) Lokalpolitikerne fra skandalepartiet hevder saken ikke vil ha betydning for valget om ett år, implisitt folket glemmer lettere enn enkelte kan si «Felleskjøpet».

Hvordan i alle dager kan jeg drive med slike idiotiske tankeeksperimenter? Klarer du å trekke paralleller?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *