Nettbrett til politikere gir bra innsparing

Rådmannen i Sigdal har utarbeidet en sak ang. elektronisk saksdistribusjon som tar sikte på å anskaffe nettbrett til politikerne. Dette vil gi gode innsparinger på kommunebudsjettet og er en god ting.

I saksfremlegget til administrasjonsutvalget og formannskapet kan vi lese at rådmannen har regnet ut at årlig besparelse vil innebære rundt kr. 130 000. Samtidig økes datakompetansen til politikere og administrative ledere.

Som vi politikere tidligere har diskutert, er det bra å begynne i det små for å samle erfaringer. I første omgang er det derfor formannskapets faste medlemmer, administrativ ledergruppe og politisk sekretariat som skal ta i bruk moderne teknologi.

Det er utrolig hvor mye papir som skal sendes ut i et kommunalt lokaldemokrati, og porto- og arbeidskostnadene er ganske enorme i mine øyne. Rådmannen har regnet ut at ett kommunestyremøte koster i underkant av 10 000 kroner bare i porto, papir, kopiering og arbeidsinnsats. Det sier seg selv at det over tid er enkelt å tjene inn disse kronene ved å sende ut papirer elektronisk.

Nå vet jeg ikke noe om teknologien som skal brukes, men kanskje det er mulig å spare inn litt på å bruke allerede eksisterende datamaskiner – ved å la folk som allerede har nettbrett eller annen datamaskin bruke sin egen?

Men uansett, det er en god ting at de øverste politikerne i Sigdal reduserer på papirutgiftene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *