Noe er råttent i Senterpartiet

For en som bor i en senterparti-styrt kommune som Sigdal, er det alltid interessant å lese om hvordan enkelte senterpartister «er i vinden». Nå er virkelig partiet ute og kjører, for å si det mildt. I dag kan Dagens Næringsliv fortelle at Senterpartiet har mottatt store pengegaver fra kraftselskaper i valgåret 2009. Når SP samtidig sitter med avgjørelsesmyndighet i konsesjonssaker som selskapene har interesser i, får jeg og forhåpentligvis flere med meg en litt vemmelig følelse i min lille moralske hjernehalvdel.

Selvsagt kan Senterpartiet med trygghet hevde at de selvsagt ikke gjør seg avhengig av firmaer, men for meg er det på samme måte som Arbeiderpartiet er avhengig av LO, Høyre er avhengig av NHO og FrP er avhengig av Rederiforbundet. Det smaker «ikkje lækkert».

Ærlig talt, når personer som Åslaug Haga og Liv Signe Navarsete gjør blundere med gaver, eiendom osv., så er det ikke det noe jeg hisser meg særlig opp over. For meg viser det bare at lover og regler er vanskelig å følge og at vi egentlig bør ha færrest mulig av dem. Jeg synes faktisk gaver gitt til f.eks. regjeringsmedlemmer kan beholdes, i alle fall dersom de er gitt til personen og ikke staten….

Men Terje Riis-Johansen spesielt og Senterpartiet generelt bør vel ta seg et lite minikurs i korrupsjon. Det må jo være midt i blinken for partiet som er særinteressepartiet fremfor noe annet her i verden (kanskje bortsett fra Kristelig Folkeparti som er på parti med Gud).

Oppdatering: Jammen kryper ikke enda en Senterpartist til korset og lover bot og bedring. Magnhild Meltveit Kleppa mottok et armbånd da hun døpte en ferje i 2007. Hun har ikke oppgitt dette til skattemyndighetene eller til Stortingets register, men hatt det liggende i en kasse. Gud, hvor skal så dette ende?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *