Politisk avtale mellom Høyre og Senterpartiet i Sigdal

Etter hvert som valgene til de forskjellige utvalgene og rådene faller på plass i Sigdal, kan det politiske arbeidet starte. Siden Høyre og Senterpartiet etter valget har inngått en politisk avtale (i tillegg til et valgteknisk samarbeid), blir det spennende å se hva slags saker partiene har blitt enige om.

Såvidt meg bekjent, er det ingen andre enn posisjonspartiene som vet hva denne avtalen innebærer – det har ikke kommet frem noe i mediene i alle fall. Spørsmålet er om H og SP akter å holde avtalen hemmelig – det kan jeg vanskelig forestille meg i forhold til at saker må frontes (budsjett osv.). 

Men hva inneholder avtalen? På Senterpartiets nettside står følgende å lese:

Partiene vil også ha et politisk samarbeid om gode løsninger innen tjenesteproduksjon og utvikling for hele kommunen innen helse, omsorg, oppvekst og næringsutvikling. Partiene skal diskutere hva det er grunnlag for å samarbeid om, men skal også ha respekt for hverandres uenighet der partiene har forskjellige syn.

Sitat: http://www.senterpartiet.no/sigdal/kari-ordfoerer-i-sigdal-ogsaa-de-neste-fire-aara-article74473-5380.html

Dette er jo usedvanlig ullent, så jeg spør:

  1. Vil Høyre og Senterpartiet offentliggjøre den politiske avtalen?
  2. Hva inneholder den politiske avtalen?

Jeg synes nok både opposisjonen og velgerne forøvrig har en soleklar rett til å vite hva slags føringer posisjonspartiene har lagt opp til i det politiske arbeidet i kommende kommunestyreperiode. Hva mener du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *