Radio Modum – koseradio uten piff

Det hender både titt og ofte at jeg hører på Radio Modum når det passer seg slik. Vel er fokus litt for mye kos og kristendom, men lunsjtimen (som jeg da hører på i reprise på ettermiddagen) inneholder ofte interessante intervjuer og ”lette” reportasjer. Men i dag fikk jeg bakoversveis da jeg lyttet til et telefonintervju med ordfører Kari Ask.

Tydeligvis hadde Høyre/Senterparti-koalisjonen i Sigdal sendt en pressemelding til Radio Modum. Denne brukte redaktør Magne Grønlund som innledning til telefonintervjuet. Pressemeldingen (eller brevet som Grønlund konsekvent kalte det) inneholdt tydeligvis alt det ”gode” som Høyre og Senterpartiet vil gjennomføre i budsjettåret 2012.

Intervjuet med ordfører Kari Ask fikk meg definitivt til å savne Helge Solbakkens biske og kritiske tone i den nå nedlagte Radio R35. Grønlund lager pludrete middagsradio uten snev av kritikk eller kritiske spørsmål. Så også i intervjuet med Ask. Solbakken virket nok ofte litt gretten, men han hadde i alle fall en utpreget kritisk sans og teft for diskusjon.

I fleng ramset Grønlund opp utbygging av Sigdalsheimen i 2013, omstrukturering av ordførerjobben til å bli med proaktiv i forhold til næringsliv og nytilflyttede og kommunalt tilskudd til private veier. I stedet for å spørre kritiske spørsmål (for eksempel kunne man spurt ordføreren om hennes heltidsjobb hittil ikke har vært fylt opp nok) begrenset han seg til å spørre hvordan H/SP finner rom for de ovennevnte tingene.

Ikke en eneste gang ble det nevnt at Venstre og Arbeiderpartiet hadde andre forslag i formannskapsmøtet og at det finnes flere måter å løse problemene i Sigdal på. Ordføreren er ordfører for hele kommunen og ikke bare for Høyre og Senterpartiet, men det er kanskje lite interessant å påpeke at det finnes andre løsningsforslag på kommunens utfordringer?

Det er jo heller ikke Kari Ask sin oppgave å fortelle om andre partiers forslag, det skjønner jo til og med jeg. Men det burde vel være oppgaven til den femte statsmakt – pressen? Eller hva sier du, Magne Grønlund? 

Er Radio Modum bare en pludreradio med gospelmusikk og harmoni?

1 kommentar

 1. Kan jo ta med en liten diskusjon fra Facebook med Bygdepostens ansvarlige redaktør Øystein Sørumshagen i etterkant av dette blogginnlegget:
   

  Øystein Sørumshagen Ring Magne Grønlund, så får du sikkert slippe til du også 🙂
  for 10 timer siden · Liker


  Rune Kaino Nikolaisen Er vel ikke menigmanns oppgave å sørge for balanse i media?
  for 10 timer siden · Liker


  Øystein Sørumshagen Er det ikke? Er ikke mediene nettopp menigmanns arena? Eller skal man bare sitte på sidelinjen og forvente at mediene alltid, og helt av seg selv, finner den rette balansen? Nei du, mediene er lesernes. lytternes, seernes, kjøpernes, abonnentenes, konsumentenes og brukernes arena. Man må kreve sin rett, også her 🙂
  for 10 timer siden · Liker


  Rune Kaino Nikolaisen Kanskje enig i at man må kreve sin rett der media ikke gjør jobben sin…Regner med at du kjenner dette punktet i Vær Varsom-plakaten: "Pressen ivaretar viktige oppgaver som informasjon, debatt og samfunnskritikk. Pressen har et spesielt ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk."
  for 10 timer siden · Liker


  Øystein Sørumshagen Hele poenget mitt var jo at du må kreve din rett når mediene ikke gjør jobben sin.
  for 10 timer siden · Liker


  Øystein Sørumshagen Hvilket er hele tiden 🙂
  for 10 timer siden · Liker


  Rune Kaino Nikolaisen Håper da inderlig at du og Bygdeposten har høyere ambisjoner enn som så 🙂 Virker ikke som om Magne Grønlund og Radio Modum har ambisjoner i det hele tatt, kanskje?
  for 10 timer siden · Liker


  Øystein Sørumshagen Vi mangler ikke ambisjoner, men vi er nøkterne og ærlige. NRK og VG gjør også feil hele tiden.
  for 10 timer siden · Liker


  Rune Kaino Nikolaisen Synes du jeg forlanger litt mye av Radio Modum i en sak som nevnt i blogginnlegget mitt?
  for 10 timer siden · Liker


  Øystein Sørumshagen Hehe, nei. Var vel derfor jeg skrev ar du sikkert kunne ringe Grønlund for å slippe til på eteren selv.
  for 10 timer siden · Liker


  Rune Kaino Nikolaisen Jeg ser mer det pedagogiske i at jeg a) scorer høyt på Googlesøk "Radio Modum" og b) lar Magne Grønlund ha i bakhode hvordan man bør gjøre et politisk intervju.
  for 10 timer siden · Liker


  Bente Skatvedt Lytt på P2 i stedet, DER er det kvalitet! 🙂
  for 8 timer siden · Liker


  Bente Skatvedt Også for lokalpolitikere !
  for 8 timer siden · Liker


  Rune Kaino Nikolaisen Politisk kvarter på P2 er plikt på vei til jobben!

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *