Samfunnskritisk Storbynatt

Bård og Harald får kritikk fordi Storbynatt ikke er morsomt. Stort sett er det vel venstreradikale kulturkritikere som synes det er lite morsomt, grunnene er entydige. Men jeg synes i alle fall endel av sketsjene er gøyale – de treffer en nerve som i alle fall i min lille hjerne har vært tilstede i lengre tid.

Ta eksemplet skatt. Gutta forteller gjennom sketsjen «Skatt er glede» hva skattepengene i det norske samfunnet går til. I Norge tror vel de fleste at skattenivået er nødt til å være så høyt for å ta vare på velferdsgodene våre. I programmet Storbynatt inviterte Bård utenlandske medborgere til en liten rundtur for å se på endel av de tingene som skattepengene våre går til. Får vi lyst til å betale skatt med glede etter å sett filmen?

Et annet eksempel er de idiotiske kampanjene som Staten og diverse direktorater setter i sving for å endre holdningene våre. I sketsjen «Autotune» retter de fokus på kvinner med uønsket atferd ved egen omsorg.

Mennesker som stadig er frempå i samfunnsdebatten får også sitt pass påskrevet. Dersom du er på Twitter, skal det godt gjøres å unngå å treffe på Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet. Simonsen har alltid vært opptatt av feminisme og likestilling, noe Harald og Bård har kombinert med Simonsens sivile status (ugift, ingen barn).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *