Samles for siste gang – in memoriam?

Hjertet mitt gjorde et ekstra hopp da jeg leste artikkelen «Samles for siste gang» på Buskerud fylkeskommunes nettside nettopp. Dessverre sank humøret med en gang jeg forsto at det dessverre ikke dreide seg om en nedleggelse av fylkeskommunen. Artikkelen handler kun om at fylkestingets medlemmer for perioden 2007-2011 møtes for siste gang i midten av juni.

Kjenner jeg politikere som har lite å gjøre rett, så blir det vel tid til litt feiring av seg selv og fylkeskommunen. Gjennom alle år fylkeskommunen har eksistert med såkalte demokratiske organer, har fylkespolitikere pumpet oss vanlige folk med vrangforestillinger om hvor nødvendig dette forvaltningsorganet er. Fylkesivrige sjeler som elsker å styre en pengesekk for videregående skoler, kultur, vei og næringslivsstøtte argumenterer alltid med at «det går jo ikke uten fylkeskommunen» og «skal staten ta seg av dette da».

Vi finner nok en løsning skal du se. Videregående skoler fantes det i gamle dager også. Først i 1973 fikk fylkeskommunene ansvaret for disse. Helsevesenet er plutselig borte fra fylkeskommunens hule hånd, mange var de som forutså at fylkesbyråkratiet ville lide – men istedenfor fikk de litt vei å ordne med.

Byråkratiet vokser og kommer en eller gang til å kvele alt som heter frihet og entreprenørskap i samfunnet vårt. La oss å ta ondet med roten og starte med fylkeskommunen. Få den vekk. Arbeidsoppgavene skal vi nok klare å fordele, enten de overlates til (stor)kommuner, fylkesmannen eller staten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *