Skal vi skiltes, Johanne?

Sigdal kommune vil gjerne ha turister til bygda, det samme vil nok næringslivet også. Da er det synd at inntrykket som de veifarende får som førsteinntrykk er heller begredelig. Jeg tenker selvsagt på skilt og rasteplasser.

Det er Statens Vegvesen som er ansvarlig for skilt og rasteplass, men det hadde jo ikke skadet om kommunen sørget for at veimyndighetene gjorde den jobben de burde gjøre.

Ja, jeg vet at vegvesenet driter i turistene – men har du noen gang tenkt over skilt som ser elendige ut, rasteplasser som er gjengrodde osv.?

Timo og jeg tok i dag turen langs FV287 fra Simostranda til Eggedal sentrum for å dokumentere hva som ikke er ordentlig og burde settes i stand. Ta en kikk og kom gjerne med kommentarer selv.

Jeg takker forøvrig Wenche Havikhagen som gjennom en tidligere bildeserie satte fokus på problemet. 

Klikk gjerne på bildene for å se stor versjon!

Er det kuene på Modumdelet som har gjort Modums kommunevåpen så skjevt?

Den gamle delesteinen har nok lengre holdbarhet enn Sigdal skjeve kommunevåpen.

Selv om det er litt vanskelig å se at det er en rasteplass på Nesvollen, så tar vi jo en stopp for å få et førsteinntrykk av hva Sigdal kan by på!

En skjev informasjonstavle og et gjengrodd område innbyr ikke til pause. Men kanskje vi finner litt informasjon fra turistservicen på tavla?

Vanskelig å lese teksten på infotavla, arkene har nok bleket i mange års sol. Men aktuell informasjon er ikke å finne. Det er langt fra kontorstolen på turistservicen i Eggedal til Nesvollen!

Ikke mer enn 14 km til Åmot fra Kolsrud - men slitent skilt.

Lyst på en pause ved en sliten og gjengrodd rasteplass ved Nerstad?

En vits: Forlat plassen slik du selv ønsker å finne den! Se bildet over: gjengrodd og slitent. NEI TAKK!

Vel, bussen kommer ikke akkurat ofte i Sigdal - så da spiller det vel liten rolle om skiltet er ræva.

La oss håpe at idrettsanlegget og Sigdalshallen på Nerstad er i bedre shape enn skiltene som viser vei dit (forøvrig skilt til Nerstad skole - insidere vet hva jeg mener).

Snart på tide å si BYE BYE til et skjevt Bye-skilt som er på vei ut i elva?

Håper ikke det er like møkkete på Krøderen som skiltet på Sundbakken gir inntrykk av.

En innbydende rasteplass - i alle fall for dem som liker søledammer og gravemaskiner.

- Kos deg på denne moderne plassen, hilsen vegsjefen!

Enn så lenge klarer vi å se at vi kjører inn i Prestfoss, ellers kan vi bare se på all dritten som Vidar Sauthon har plassert i svingen etter skiltet.

Det finnes ikke mange fotgjengerfelt i bygda. Dette er kanskje ikke stedet for de svaksynte å lete etter sebrastripene og mann med hatt-skiltet?

Kanskje busskiltet til slutt havner utpå veien og bussen er nødt til å stoppe?

Den gamle rasteplassbenken ved Sandsbråten er borte, men søppeldunk og skilt lever fortsatt.

Kanskje barna vil leke i grushaugen mens de voksne sliter ut benken videre?

Science fiction-effekt: Egentlig ser man bare sheim. Skumle effekter.

Sammenlign gjerne med Wenche Havikhagens bilde fra sist vinter (uten blitz).

Ikke noe hyggelig førsteinntrykk gitt.

Men det blir jo selvsagt helt feil av meg å bare vise frem all dritten. Vi ser jo til stadighet biler fra Statens Vegvesen og NCC farte på vår eminente fartsåre (FV287) gjennom bygda. Da må det vel skje noe bra også?

Joda, ta for eksempel skiltingen mot Velstad. Wenche Havikhagen tok følgende bilde for en tid tilbake:

Tja, hvor i huleste helvete er V?

Nytt og fint: Nå finner vi veien!

Nå vet alle hvor industriområdet på Nerstad er!

Skiltene fra Nedre Eggedal til Eggedal sentrum er det forøvrig ikke noe å utsette på. Vil det bety at eggedølingene kommer til å hevde at det er vi i Sigdal som herper skiltene våre? Håper ikke det.

Mer interessant er det å finne ut om Statens Vegvesen faktisk kan tenke seg å ta tak i saken – kanskje like raskt som skuleskiltsaken som etter 9 måneder fortsatt ikke er løst (innlegg kommer om dette også, you bet my ass!).

2 kommentarer

  1. Kan hende det ikke er vegvesenet som har skyld i dette, de har lagt alt veivedlikehold ut til entrepeørselskaper som Mesta, NCC og andre aktører… Det er disse som skal gjøre den praktiske jobben for vegvesnet, dette vedlikholdet er lagt ut på prisanbud! Det er vel heller her at det ikke gjøres hva de har fått besked om..Sjekk hvem som har kontakt på dette før du angriper vegvesnet videre i denne prosessen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *