Skift fokus da, mann!

Runolv Stegane er tilbake der han hører hjemme: i opposisjon. Det gleder nok en gammel avismann som Bygdepostens Birger Moen, for han vet jo at temperaturen stiger når frontene står klare til å gå i tottene på hverandre. Men er ikke den saken litt oppbrukt?

I lørdagens Bygdeposten fokuserer Birger Moen på at det var budsjettkrangel "som i gamle dager" på formannskapsmøtet sist torsdag – noe som selvsagt er morsomt for oss som elsker en god, politisk diskusjon. 

For oss som driver politikk for å bringe kommunen videre, er det totalt uinteressant å lese om Runolv i harnisk og Torstein Aasen som lar seg lokke utpå med sleivete bemerkninger. Hva med å gripe fatt i den nye flertallskonstellasjonen, Birger?

Her og der i Birger Moens store og små artikler fra formannskapsmøte kan jeg lese at koalisjonen Høyre og Senterpartiet:

  • fjernet boligtilskuddet og vil at ordføreren skal koordinere mer (hva nå det måtte bety)
  • vil bruke 600 000 kroner på å kjøpe Hagan 
  • ikke vil godta pc-innkjøp i 2012 for å opprettholde standarden i Sigdalsskolen
  • gi mer lønn til ordføreren og høyere godtgjøring til de folkevalgte fordi en reduksjon vil føre til at gamlingene styrer ballet
  • redde tilskuddet til de private veiene (velgergrunnlaget må jo opprettholdes, selv i krisetider)

Men dersom Bygdeposten hadde vært tilstede ved f.eks. budsjettmøte i hovedutvalget for oppvekst og kultur (les gjerne møtebok og mitt blogginnlegg Aktiv dag i hovedutvalget fra 9. november 2011), ville man ha lagt merke til Høyres representanter støttet undertegnedes forslag om å droppe Hagan i denne omgang og istedenfor bruke pengene til a) flere rammetimer og b) videre pc-investering.

Dermed var tydeligvis hovedutvalget mer økonomisk ansvarlig enn formannskapet når det gjaldt oppvekstsektoren, men det aner meg at partipisken har vært inne i bildet. Lurer på hva de nye representantene fikk høre av Hellik Kolbjørnsrud og kompani etter hovedutvalgsmøtet…

I formannskapet var det altså tydeligvis full harmoni mellom harmonikameratene Høyre og Senterpartiet. Det samme kunne i alle fall ikke sies om hovedutvalget for oppvekst sitt budsjettmøte.

DET hadde vært en sak å gripe fatt i, Birger. Ikke at Runolv is back in the game.

Forøvrig kan jeg lure på følgende: Er det noen vits i å ha en hovedutvalgstruktur dersom formannskapet uansett snur og vender på det meste – er det ikke like greit å gå tilbake til "vi tar en prat på kammerset og forteller alle andre at vi i formannskapet har blitt enige"-holdningen?

Eller kanskje svaret er at Høyre bør bli like flinke til å svinge partipisken som Senterpartiet og Torstein Aasen? Da blir det ikke like vinglete i alle fall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *