Små kommuner og tilfredshet

Jeg bor i en liten kommune – Sigdal har i overkant av 3 500 innbyggere. Jeg er stort sett fornøyd med tjenestetilbudet i kommunen, men jeg er vel ikke i en alder som tilsier at jeg er i målgruppen til dem som mest trenger de nære tjenestene (barnehage, skole, hjemmetjenester og sykehjem) Download thunderbird old version. Forskere forteller nå at det er staten som lurer oss til å tro at det er den lille kommunen i seg selv som skaper tilfredsheten.

BI-forskerne Rune Sørensen og Lars Chr bloons tower defense 6 for free. Monkerud har gjennom analysen «Smått og godt?» funnet ut at innbyggere i grisgrendte strøk i all hovedsak er mer fornøyde med sin kommune fordi små kommuner har betydelig mer å rutte med pr google play herunterladen für pc. innbygger. Staten favoriserer de små kommunene når midlene skal fordeles. Langt på vei bekreftes dette av Senterpartistene som kontrollerer Kommunal- og Regionaldepartementet monopoly für pc kostenlos downloaden.

Selvsagt tar ordførerne i små kommuner til motmæle og avviser forskningen chat program. Men det virker ikke akkurat overbevisende.

Diskusjonen er viktig i forhold til mulighetene for kommunesammenslåing en gang i fremtiden. Jeg er ingen dogmatiker i forhold til kommunesammenslåing – men ser for meg at dette i tilfelle må skje ved tvang download minecraft minecraft for free. Det er i alle fall bedre enn å be om bestikkelser i form av millioner av kroner, slik ordførere på Vestlandet tar til orde for download for free powerpoint in full version.

En kommunesammenslåing vil uansett være bedre enn regionspesten som Senterpartiet og andre elsker så høyt (og som skal ta fokus fra kommunesammenslåingsspøkelset) Download sims 2 for free. Dette har jeg skrevet om i november i mitt innlegg «Forvaltnings- og regionspesten brer seg» video editing program for free german.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *