Stemmerettsprosjektet får oppmerksomhet

Alle som kjenner meg vet at jeg a) er imot at unge under myndighetsalderen skal ha stemmerett, b) stemte imot stemmerettsprosjektet i kommunestyret og c) har jobbet hardt for å gjøre nettopp de samme unge i stand til å velge det de selv mener er riktig ved kommunevalget i september 2011.

Når et slag er tapt, gjør jeg gjerne en innsats for å gjennomføre prosjektet best mulig. Da gleder jeg meg også over positive oppslag i media.

Tirsdag 12. juli 2011 hadde Klassekampen (okay, en avis for den motsatte enden av min politiske skala, men absolutt kjekk å lese likevel – prøv et gratisabonnement i 3 uker uten forpliktelser) en stor artikkel tittelert «Jakten på ungdommen» – noe jeg synes var en treffende tittel. Det blir spennende å se om ungdommen går til stemmeurnene for å vise at de er verdige å bestemme hvilke representanter som skal styre kommunen vår (hadde jo forøvrig vært kjekt om noen av dem stemte på undertegnede…).

Siden Klassekampen ikke selges i vår kommune, kan det jo kanskje være av interesse å lese hele artikkelen? Jeg håper ikke Klassekampen vrir om halsen på meg når jeg har lagt ut de to sidene på internett (som pdf’er – side 6 og 7).

Jeg kan likevel ikke dy meg for å påpeke enkelte ting som nevnes i artikkelen:

  • Det fokuseres på bonderomantikk og at «aktiviteten i bygda foregår i et bedagelig tempo».
  • I likhet med bygdas befolkning har kommunestyret en høy snittalder.
  • Skolen tar mye av jobben med å gi ungdommene opplæring. (Kan ikke dy meg: …men politikerne tar æren)
  • Det viktigste er hva slags saker politikerne står for, ikke hvilken alder de har.
  • Alle partiene har ett felles mål: Å gjøre Sigdal til en bedre bygd å bo i.

Jeg er forøvrig hjertens enig med min partikollega Sigrid Kvisle som sier følgende:

– Det er viktig å ha folk med erfaring i kommunestyret. Vi som har levd litt vet nok mer enn de på 20-25 år, og har mer erfaring. Men det er klart det er en fordel å ha med folk som er litt yngre også.

Klassekampen hadde forøvrig ikke vært den røde avis dersom de ikke hadde fokusert litt på Fremskrittspartiet, de kan fortelle at FrP i 2010 fremmet et forslag om å konkurranseutsette hjemmetjenesten i Sigdal. Ikke helt korrekt når man ser på forslaget som Frode Borge fremmet:

Kommunestyret ber rådmannen undersøke mulighetene for å kunne ha fritt brukervalg i hjemmehjelpstjenesten i samarbeid med vårt kommunale tjenestetilbud.

I likhet med noen andre (husker ikke hvem) stemte jeg forøvrig FOR dette forslaget, som ikke innebar annet enn at rådmannen skulle undersøke saken. Forslaget er forøvrig det eneste fremskrittspartiforslaget som har blitt fremmet i kommunestyreperioden 2007-2011 og som smaker av liberalistisk blåpolitikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *