5. og siste skoledag i Slovakia

Idag var siste skoledag for meg i Slovakia. Hadde nok en gang 1. time og måtte derfor opp grytidlig. Det er kaldt om morgenen (såvidt minus), så det er rimelig forfriskende å stå i nærmeste veikryss og vente på biltransporten min.

1. time var det igjen tysk, siden vi tidligere i uka jobbet med Wien, gjorde vi et lite miniprosjekt hvor elevene skulle finne informasjon om Wien og presentere dette i 3. time (to timer tysk i samme klasse denne dagen). Elevene har sjelden eller aldri jobbet på denne måten (i grupper), de klarte seg veldig bra. De er så absolutt disiplinerte og fortalte etterpå at de likte metoden, men at de skulle hatt mer tid. For enkelthets skyld delte jeg dem i to grupper á 2 og 3 elever, det er kun to datamaskiner tilgjengelig i rommet deres.

Jeg ga i etterkant en vurdering av deres presentasjon, både faglig innhold, bildebruk og uttale ble vurdert. Læreren ba meg skrive inn karakterene i protokollen, så de blir nok brukt. Virket som om karakterene jeg ga, stemte rimelig overens med hva de får til vanlig (karaktersystemet er forøvrig omvendt av vårt – 1 er best, 6 er bye bye).

Treergruppen jobbet meget bra, fikk en 2'er.
Toergruppen hadde ikke like god uttale og faglig innhold, så her ble det en svak 3'er.
Rune in action - the Googlemeister

I resten av 3. time snakket vi om Marianne, damen som var i Wien og nå endelig var kommet hjem til et forferdelig rot. Vi hørte på en vanskelig tekst fra cd som fortalte om hvordan ting så ut hjemme hos henne. I tillegg repeterte elevene teksten fra forrige gang (brev fra Wien), og lesingen til elevene var svært bra.

2. time hadde jeg fritime, den gikk stort sett med til å kopiere og forberede 5. time som jeg skulle holde i 4. klasse – om mat. Igjen måtte jeg gjennom samme prosedyre for å få printet ut og kopiert. Du kan lese om prosessen her.

I 4. time hadde jeg tysk i 3. klasse, hadde lovet elevene gloseprøve (20 gloser i lekse). Jeg må virkelig si meg imponert over hvor flinke elevene er til å lese og lære utenat, det var mange uttrykk – de satt som et skudd. Ingen fikk dårligere enn 14 av 20 poeng – glimrende, synes jeg. Dette er forøvrig gjengen jeg nok har blitt best kjent med, de snakker bra tysk og er ikke engstelig for å si noe.

I 5. time hadde jeg time med engelskgjengen som hadde om mat i forrige time. Jeg hadde forberedt litt forskjellige greier, men timen gikk med til å leke restaurant (kunde, kelner, bestilling). Elevene hadde det svært morsomt tror jeg, og de gjorde store øyne da jeg dekket bordet og utstyrte kelneren med håndkle osv. Det var en vellykket time hvor elevene jobbet i 3er-grupper. Til slutt diskuterte vi litt hva slags idiotiske ting som kan skje på en restaurant, alt fra flue i suppen til løpske ketchupflasker. En flott avslutning på en fantastisk uke.

Slitne elever på restaurantbesøk 🙂
Ivrige elever som jobber med Runes utvalgte oppgaver.
Big boys from Svit
Spenstige karer jobber hardt
Jenter som gjemmer ansiktene sine er jo velkjent hjemmefra også 🙂
En glad gjeng skal snart nyte helgen.
Engelsklæreren i 2. klasse.

Dermed var altså denne skoleuken omme. Jeg er godt fornøyd og skal selvsagt skrive en lang og utførlig rapport til SIU om det hele. Men i morgen skal jeg først og fremst sove ut og reise til Bratislava for å bli litt kjent i Slovakias hovedstad.

Fredagskvelden går med til en liten avskjedsmiddag med endel av lærerne jeg har blitt kjent med denne uken. Gleder meg!

En sliten, men kjempefornøyd Rune Nikolaisen forlater Stredna odborna skola i Svit, Slovakia. (for denne gang?)
Jaja, hva gjør man vel ikke for fotografen og dokumentasjonens skyld?

Dovidenia!

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *