En verden uten Voes blogg

Sjokknyheten har såvidt nådd Norges internett- og fjortisverden: Voe slutter å blogge. Bare et par timer etter at bomben falt, har nyheten på hennes egen blogg allerede et par tusen kommentarer – meningene er delte. Det er utrolig hvordan en tenåringsblogger kan engasjere – både i den ene og den andre retningen.

Voe er 15 år og er neppe den suverene superjenta som hun har gitt inntrykk av. Både negative og positive kommentarer setter sine spor. Hvorvidt hun har kommet til sin beslutning på egen hånd eller har hatt noen sparringspartnere, vet vi jo ingenting om. Men noen har sikkert sett faresignalene og ropt varsko.

Men uansett, i mine øyne er det en voksen beslutning hun har tatt. 15 år og utbrent – det er absolutt en fare i alle fall hennes foreldre burde se.

Voe har i sine år som blogger gjort mye bra. Hun har vært et forbilde for mange tenåringsjenter, selv om hun i voksnes øyne nok har vært svært fokusert på perfekt utseende, dyre klær, sminke osv. Et ideal for noen, et skrekkeksempel for andre.

Tenåringer har ikke en utpreget elefanthukommelse. Vi som husker boy- og girlbands som dukket opp på stjernehimmelen og forsvant igjen uten å etterlate seg særlige spor, vet at nye bloggere vil komme. Voe vil finne sin vei og vi tviler ikke på dem som er sikre på at hun vil dukke opp igjen ved en senere anledning.

Som ungdomsskolelærer mener jeg Voe og andre tenåringer bør ha følgende fokus (og i nevnte rekkefølge):

1. Skole

2. Venner

3. Livet forøvrig.

It’s that easy – and fxxx hard at the same time!

2 kommentarer

  1. Jeg forstår ikke hvorfor alle mener det er en så «voksen avgjørelse»!?!

    Det er da pokker ikke noe voksent ved den i det hele tatt….. Det er en typisk tenåringsavgjørelse. Hun har drevet med noe så lenge det var morsomt, og med en gang hun følte motgang ga hun seg. Akkurat slik mange andre tenåringer gjør med sine interesser og hobbyer.

    Det er prøving og feiling hele veien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *