Forvitring av steiner og mineraler

Det er ikke alltid enkelt å forklare elever hvordan forvitring av steiner og mineraler skjer i naturen. Jeg skal være den første til å innrømme at dette definitivt ikke er min sterke side. Da er det veldig greit at det finnes hjelp ute på internett. På bloggen iLearn Technology kom jeg over en interaktiv animasjon fra BBC som forklarer naturfenomenet på en glimrende måte.

Animasjonen forklarer elever hvordan forvitringen skjer, den er naturlig nok på engelsk, men bør likevel være mulig å bruke i Norge. Jeg ser for meg at eldre elever (ungdomsskolen) forstår mesteparten med litt hjelp fra en ordbok, mens yngre elever kanskje bør se på animasjonen i fellesskap med læreren som forklarer. Animasjonen er kanskje perfekt å vise på smartboard eller med prosjektor slik at hele klassen kan ta del i lærdom og diskusjon?

Ta en kikk selv davel, og kanskje du vil forsøke deg på spørsmålene i etterkant? Jeg lærte noe selv…Samtidig kan det jo være greit å oppdatere seg litt på fenomenet forvitring: Wikipedia, Store Norske Leksikon,  Naturhistorisk museum, Naturfag.no og Daria.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *