Fremmedartede etternavn og den politiske korrektheten

Som politisk aktiv er det en kjensgjerning at man av og til havner i rare situasjoner og møter.

Denne gang har jeg fått innkalling til et representantskapsmøte i det interkommunale selskapet Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud IKS – Et flott byråkratisk navn der andre opplæringskontor har navn som Tre-Ringen, Ok! Mat osv.

Men i denne omgang biter jeg meg bare merke i et av målene for virksomheten:

Medvirker til at eierne rekrutterer lærlinger selv om de har et fremmedartet etternavn (min utheving).

Hva i alle dager er et fremmedartet etternavn? Årsmeldingen for 2011 fikk meg virkelig til å tenke:

Er navnet mitt (Nikolaisen) fremmedartet? Ifølge SSB er det kun 2182 som har Nikolaisen som etternavn. Og kun 75 som har Kaino. Hvor kan grensen gå for hva som er et fremmedartet etternavn?

Jeg forsøker å google meg frem til en definisjon på hva som skal være et fremmedartet etternavn. Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud kan nemlig fortelle at

høsten 2010 og høsten 2011 ble det hvert av årene tatt inn 13 lærlinger med fremmedartet etternavn og ingen søkere ble avvist.

Da må de vel ha funnet en definisjon på hva som er fremmedartet?

I Google finner man blant annet treff på artikler som omhandler vår store sosialistiske leder Audun Lysbakken (aka Klysbakken eller Lysbanken alt etter som om man har en organisasjon og forventer penger fra hans ex-departement), en link til handlingsplanen som Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud selv har smekt ut på nett, en spenstig side fra Rød Ungdom om antirasisme og integrering og ellers en masse annet ræl (ikke mer enn 456 treff denne dagen).

Hva er så poenget mitt dersom du ikke har oppfattet det allerede?

Det hele dreier seg om politisk korrekthet – hvem i alle dager avgjør hva som er et fremmedartet etternavn? Og hvorfor skal man bry seg om det? Dersom en person som heter Özdemir blir avvist som lærling, skjer da dette fordi personen har et "rart" etternavn? Nei.

Jeg ser det diskuteres om søkeprosesser i offentlig forvaltning (og sikkert etter hvert privat også når sosialistene får lurt liksomsosialistene i Høyre til å bli med på det samme – for rettferdighetens skyld må vite) bør anonymiseres

For noe tull! Snart skal man vel også skjule hva slags yrkeserfaring og utdanning man har – for det er jo urettferdig at noen er bedre enn andre….

NB! Forøvrig gleder jeg meg til lunsjen på representantskapsmøtet i Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud IKS. Kokkene på Tyrifjord lager alltid digg mat! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *