Gratulerer med 10-årsdagen, Wikipedia!

Før 15. januar er omme, må jeg selvsagt huske å gratulere Wikipedia med 10-årsdagen. I løpet av årene har Wikipedia vært til stor hjelp for meg og kanskje mine elever i særdeleshet. Samtidig har siden betydd problemer, fordi elevene ennå ikke helt har forstått at det er noe som heter kildekritikk og flere kilder. Wikipedia er ikke veien, sannheten og livet. Men det er en annen diskusjon…

Wikipedia er et leksikon, skrevet AV brukere og FOR brukere. At leksikonet er en ubetinget suksess kan man nok se i tallenes tale. Wikipedia inneholder over 16 millioner artikler fordelt på over 200 språk. Den norske bokmålsutgaven inneholder mer enn 287 000 artikler – selvsagt stadig økende. Den norske versjonen av Wikipedia ble forøvrig grunnlagt 26. november 2001.

De ti første årene har for Wikipedia vært fantastiske i mine øyne. Jeg har stor tro på at leksikonet vil fortsette å utvikle seg, selv om det av og til dukker opp norske konkurrenter – Store Norske Leksikon eller Norsk Nettleksikon. En norsk konkurrent vil kun ha livets rett dersom man finner en nisje som ikke Wikipedia dekker.

Gratulerer med dagen, Wikipedia!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *