Hvis det var ditt hjem – sammenligning i samfunnsfag

Et viktig arbeid i samfunnsfag er å lære elevene å utvikle evnen til sammenligning, for eksempel mellom land. For tiden jobber elevene i min samfunnsfagklasse med å sammenligne land i Asia. Det skjer naturlig nok på basis av fakta som størrelse, klima, befolkning, spedbarnsdødelighet osv., men til dels kan elevene også gå bak de rene tallene og tenke selv.

Det finnes mange gode nettsider som brukes av elever og lærere som jobber med sammenligning – den mest kjente er kanskje den norske Globalis.no som er utvikles av FN-sambandet. Men mye bedre når man sammenligner er f.eks. Ifitweremyhome.com som er mer interaktiv og svært enkel å bruke.

IfItWereMyHome.com henter inn fakta fra CIA World Factbook som nok også er velkjent for de fleste samfunnsfaglærere. Likevel er IfItWereMyHome.com svært kjekk, elevene får en kjapp innføring i forskjeller. Som seg hør og bør i Web 2.0 kan man også lese kommentarer og kommentere selv, samtidig som karttjenesten suverent enkelt sammenligner størrelsen på landene.

Jeg anbefaler deg å ta en titt på ItItWereMyHome.com og la elevene bruke den siden som et utgangspunkt for refleksjon rundt forskjeller mellom land. Og husk: ikke all sammenligning må basere seg på BNP 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *