Sightseeing i Poprad og Tatrasfjellene

Det er søndag 3. oktober 2010 her i Slovakia, været er supert, om enn litt kaldt. Jeg brukte dagen til litt god, gammeldags sightseeing for å bli litt kjent i området. Nå har jeg jo vært i området tidligere, men når man reiser alene har man mer tid til å nyte landskapet.

Jeg reiste med leiebilen oppover mot fjellene, men kunne ikke dy meg for å knipse et bildet av utsikten allerede fra Poprad by.

Utsikt fra Poprad mot Tatrasfjellene

Å kjøre til f.eks. Starý Smokovec hvor man kan reise med togbane opp til neste punkt tar ikke mer enn ca. 20 minutter fra Poprad. Det vanskelige er nok å finne en parkeringsplass dersom man kommer til ugunstig tid og gunstig vær.

Når man kjører bil dit og også banen videre, er det tydelig hvordan naturen har herjet med stedet. For noen år tilbake ble hele skogområdet lagt øde av en syklon, det ser man fortsatt enorme spor etter. Heldigvis regenerer naturen seg i løpet av tiden.

Togbanen tok meg opp til Hrebienok, et sted hvor man har et fantastisk blikk ut over Popradområdet og også mot fjellene. Bare se her:

Utsikt mot Tatrasfjellene fra Hrebienok

Det er jammen ikke alltid man ser fjellene så godt som i dag. Nå har jeg tidligere tatt taubanen til toppen av Lomnický štít, så det gjorde jeg ikke denne gang. Jeg nøt utsikten og tok banen ned igjen til Starý Smokovec hvor jeg tok en spasertur. Her ser du noen bilder derfra, litt typisk turistpreg over stedet, men jammen har det en egen sjarm også:

Starý Smokovec - kirke
Starý Smokovec
Ødeleggelsene i området rundt Starý Smokovec er fortsatt svært synlige.

Etter turen rundt fjellene kjørte jeg med bilen tilbake til Spišská Sobota hvor pensjonatet mitt også ligger. Spišská Sobota sin historie går helt tilbake til 13. århundre da stedet var et stort handelssentrum. I dag er det en historisk bydel hvor man føler seg satt tilbake i tid. Jeg satt rett og slett på markedsplassen og nøt solen – lat som jeg er:

Spišská Sobota

En turist blir gjerne sulten når det lir utpå ettermiddagen, tok derfor turen inn til sentrum av Poprad for å vandre en tur i gågata og samtidig finne et okay spisested. Gågaten var ikke overbefolket en søndag ettermiddag, men jeg synes stedet er fint, jeg. Bare ta en kikk:

Gågata i Poprad
Gågata i Poprad
Gågata i Poprad

Selvsagt fant jeg også et sted å spise, men det kan du lese mer om i mitt innlegg som omfatter matspisingen på turen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *