Kjapt om presidentvalget i USA

På grunn av terminprøver har jeg ikke hatt samfunnsfag på 9. trinn på en god stund, så tirsdag er det absolutt på sin plass å snakke med elevene om det amerikanske presidentvalget.

Nå er norske nettsider og nettaviser ofte kjedelige i sin presentasjon av valgkamp og resultater, så denne gang tyr jeg til et par engelskspråklige sider. Jeg får heller oversette det viktigste mens elevene lytter – naturlig nok vil dette funke aller best i videregående skole.

Denne fantastiske grafiske digitalromanen fra The Guardian gir deg i prinsippet hele historien om valgkampen, helt tilbake til 2008. 

Prezipresentasjoner er en kreativ måte å presentere innhold på – i motsetning til Powerpoint som er rimelig statisk. Ta en kikk på denne presentasjonen som gir deg enkle fakta og ikke minst de to talene til Mitt Romney og Barack Obama.

Norsk Utenrikspolitisk Institutt har forøvrig en lengre artikkel i sin Hvor Hender Det-serie om presidentvalget i USA, men den er definitivt enklere å benytte seg av i videregående. Den inneholder ingen data om valgresultatet.

VG har i artikkelen Derfor vant Obama endel nyttig informasjon om grunnene til at det gikk som det gikk. I tillegg er plansjen om gangen fra valgkamp til innsettelse i januar okay å bruke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *