Lag tankekart med Freemind

Jeg fikk en forespørsel fra en kollega om hvordan man lager tankekart (mind map) ved hjelp av datamaskinen. Selvsagt er det mulig å få til i Powerpoint eller Word, men det finnes absolutt andre programmer som gjør dette mye enklere. Men vi gidder ikke å installere programmer som koster penger, gjør vi vel?

Freemind er svært enkelt program som går kjapt å installere og bruke. Du laster ned programmet fra denne siden (scroll litt ned på siden og velg varianten du vil ha – det enkleste er Windowsversjonen – All inclusive). Ta den klassiske NESTE, NESTE, NESTE og du er kjapt ferdig.

Som standard kommer programmet i engelsk språkversjon. Dersom du vil ha det på norsk, velger du TOOLS –> Preferences fra menylinjen. Nb står for bokmål, mens Nn er koden for nynorsk.

Når det gjelder selve bruken av programmet, så er det enkelt. Bare høyreklikk på den første boblen og du finner all verdens alternativer – selv om de norske oversettelsene virker noe spesielle….

Hva gjør du så med tankekartet (eller hjernekartet som det kalles i den norske språkdrakten – WTF?) etter at du er ferdig med det? Jeg liker å eksportere det til en PDF-fil eller en bildefil (PNG eller JPG) til senere bruk i f.eks. en presentasjon.

2 kommentarer

  1. Å få sine ord, tanker eller ideer er neimen ikke alltid like enkelt. Freemind er et kjempe bra program som kan hjelpe deg å lage prosjekter eller hva du nå enn måtte ønske. Jeg trur også at Freemind er et bra program for ungdom som har litt lærevansker på skolen, siden man også kan bruke Freemind til og kartlegge f.eks en skoletime istedenfor å bruke word og andre skriveprogrammer. Visualisering av det man jobber med kan mange ganger være bedre en kun bokstaver 🙂
    Kjempe fin anbefaling, jeg håper flere anbefaler dette programmet i fremtiden, da det kan være til hjelp for mange.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *