Lage en gruppe på Facebook for elevene dine

Er du lærer og har konto på Facebook, kan det være en ide å opprette en faggruppe der elevene og du kan utveksle informasjon og lenker, dele spørsmål og svar osv. Mulighetene er uendelige, du må bare klare å få overtalt elevene til å bli medlem i gruppen…

Du har gode kort på hånden dersom du forteller elevene at gruppen du oppretter blir hemmelig og ikke er mulig for andre å se. Da tar man noe av engstelsen for at andre skal kunne se «dumme spørsmål» osv. Andre propagerer at det er kjekt med åpne grupper, denne læreren synes det var stas at ex-elever gjorde seg til kjenne på veggen.

Dersom det er slik at du ikke vet hvordan du oppretter grupper (må ikke forveksles med SIDER som alltid er åpne og har innsyn fra alle bauger og kanter), foreslår jeg at du tar en kjapp kikk på denne veiledningen som jeg har snekret sammen.

2 kommentarer

  1. Hei, jeg har brukt grupper med elevene mine og er veldig fornøyd med det. Prøvde nå å opprette en ny elevgruppe, men det ser ut som om facbook har lagt om systemet – klarer ikke å legge til medlemmer som jeg ikke selv er venner med. Har du noe tips til hvordan man kan omgå å bli venner med hele gjengen ? 

    1. Jeg tar det rett og slett opp som tema i klassen og samtidig sender jeg en melding til hver enkelt (melding om «bli medlem i gruppen + link til gruppen). For mitt vedkommende er det ikke flere elever i klassen enn at jeg kan gjøre det manuelt til alle elevene som jeg da søker opp via søkefeltet (de aller fleste har tillatelse til å sende dem melding uten at vi er venner). Meldingen standardiserer jeg og bare kopierer inn i meldingsfeltet med CTRL + V.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *