Ligg unna matpakka mi!

Jeg leser i dagens Bygdeposten om elevene ved Krødsherad ungdomsskole (nåja, gi blaffen i at Bygdeposten som lokalavis ikke klarer å gi skolen det korrekte navnet Krøderen skole)(OPPDATERING LØRDAG KVELD: Fint å se at BP er konstant «på nett» og nå har redigert artikkelen slik at det blir korrekt navn på skolen. Men man kunne jo ha grepet til telefonkatalogen FØR trykking av papirutgaven kanskje?) som reagerer på lærernes økte matfokus. Elevene føler matpakken blir gransket av lærerne og forteller om trusler om godteri-sjekk av sekkene. Har noen gått fullstendig av skaftet?

Vel og bra (not…) at staten er bevisst på å overføre stadig flere oppgaver som vi lærere skal ta oss av, oppdragelsen er snart totalt ute av hendene på foreldrene som har valgt å sette barn til verden. Selvsagt er det sikkert kjekt at skolen fokuserer på sunt kosthold, men det får da være grenser. Å diskutere matpakker og innholdet i sekkene til elever er noe som går «way out of line» og griper direkte inn i personvernet til elevene.

Nå går heldigvis samtidig rektor Odd Henning Bentsen i rette med anklagene og relativerer utsagnene til elevene. – Vi har hatt en anonym kostholdsundersøkelse som kartlegger for eksempel frokostvaner og hvor mange som spiser frukten de får tildelt på skolen, forteller rektor til Bygdeposten. Passende nok føyer Bygdeposten til den megetsigende setningen «Undersøkelsen skal danne grunnlag for en del av samtalen med elevene om emnet». Jøssenavn, skal lærerne sette seg ned og diskutere med elevene hva slags frokost de spiser, hvor mange epler de dytter i seg på skolen og hva slags godis de spiser på lørdagskvelden?

Nei, vet du hva. Skolen og dens ansatte har mer enn nok med å lære elevene faglig stoff, om vi ikke også skal kikke familien over skuldrene ved frokostbordet, smøringen av brødskivene eller handleturene til foreldrene.

For det er vel fortsatt foreldrene som oppdrar barna, eller?

3 kommentarer

 1. har prøvd og si til lærerne på den «nye skolen» at de kan ta seg en tur til sigdal, og se hvor fint det funker der, men: snillere lærere, butikk-turer og lærere som ikke bryr seg så veldig mye om hva vi spiser ! 🙂

  TAKK RUNE !! 😉

  1. Hei Stian,

   hyggelig å høre fra deg igjen. Så deg jo i bakgrunnen på bildet i Bygdeposten og var nesten litt overrasket over at du ikke sa noe – du som alltid er engasjert og aktiv! Det er godt mulig det er forandringer på gang hos oss også, og det er nok slik i hele Norge at skolefolk «må» bry seg om hva ungene dytter i seg – men jeg er ikke enig i dette. Foreldrene er ansvarlige for barna sine, vi får heller kontrollere kantinedriften på skolen. På Sigdal ungdomsskole har vi begynt å selge salater hver dag, de er kjempepopulære.

 2. Hehe, holder en lav profil i krødsherad for ikke å bli misslikt av lærere (a). En annen ting er at på skolen, blir lærerne sure når vi spiser medbrakt pizza, men niendeklasse på skolen, selger pizza-baguetter vær onsdag !

  må si jeg savner Sigdal, og en EGEN ungdomskole, uten drittunger som er med på og forme regelverket på skolen ..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *