Pedagogisk, sexy og lærerikt

Denne uken hadde elever på 9. trinn seksualundervisning på skolen vår. I den forbindelse kan det jo være kjekt å tipse litt om hvordan man kan bruke ny teknologi for å lære elevene om kjønnssykdommer, seksualitet og annet snadder som den pubertære ungdommen jo alltid er brennende opptatt av. Hvorfor ikke prøve deg på dataspillet Privates – et engelskutviklet dataspill som er morsomt og samtidig lærerikt. Du kan laste det ned helt gratis.

Spillet er engelskspråklig, noe som i bunn og grunn er en fordel – man lærer jo attpåtil flere ting på en gang. Du kan endre på innstillingene og få tekstet alt som blir sagt. I spillet er du leder av Foxtrot Squad og jakter på bakterier, virus og annet snusk som kan befinne seg i kroppen – samtidig lærer du om herpes, hiv, aids osv.

Siden spillet inneholder litt «slem» tale er det nok riktig å anbefale dette spillet for eldre ungdomsskoleelever og elever i videregående skole. Du må laste ned spillet (ca. 100 MB) og installere det på vanlig måte (neste…neste…osv.).

Hvorfor ikke drive seksualundervisning på en litt annerledes måte? Privates anbefales for alle som er involvert i seksualundervisning eller biologi.

Se trailer her:

1 kommentar

  1. Litt annerledes dette her ja, ikke helt som da jeg gikk på skolen, men jeg ser absolutt at dette kan ha en posetiv effekt på litt eldre (og mange voksne også) ungdom som kanskje er litt uerfaren.
    Syntes dette var et bra innlegg med en liten twist på det hele 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *