Test av elevers IKT-kunnskapsnivå

Som lærer så opplever jeg daglig hvor forskjellig elevene er. Det er jo vel og bra, men når det kommer til kunnskaps- og ferdighetsnivå innen forskjellige emner så hadde det vært kjekt å vite litt mer enn bare AT nivået er forskjellig. La oss ta IKT-kunnskapene som eksempel.

Alle voksne forståsegpåere tror at ungdommer er eksperter på data og nett, jeg tror det motsatte. De færreste har generell peiling på hva en datamaskin er for noe og hva man kan bruke internett til, bortsett fra MSN og spill. Tilogmed Facebook er for de fleste ungdommer kun et sted hvor de møter venner og bekjente.

Ved skolen vår har jeg i høst jobbet med å utvikle en enkel test (som kan tas på It’s learning – vår læringsplattform) som kanskje kan hjelpe oss litt i kartleggingen av hvordan kunnskapsnivået innen IKT ser ut hos elevene. Selve ferdighetene er det dessverre vanskelig å teste, da må man se elevene i aksjon. Dette jobber forøvrig Oslo kommune spesifikt med å utvikle.

Gjennom diverse innspill på den glimrende tjenesten Del & Bruk, fant jeg frem til andre som har forsøkt å utvikle slike tester – det er faktisk ikke mange. Dersom du er interessert i slik testing, bør du ta en kikk på diskusjonen og gjerne også kontakte meg dersom du vil høre mer om testen. Jeg ruger ikke på spørsmålene, men klekker heller ut flere gode i lag med andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *