Valentine’s Day i engelskundervisningen

Det er litt av en kommersiell dag noen få nordmenn feirer i dag – Valentinsdagen. Samtidig vet jo vi engelsklærere hvor viktig Valentine’s Day er i engelskspråklige land og den innebærer således en gyllen anledning til å la elevene bli bedre kjent med amerikansk/engelsk kultur på dette området.

Selvsagt kan man ta en kikk på den engelskspråklige Wikipedia-artikkelen og  la elevene sette opp en tabell for å sammenligne hvordan Saint Valentine’s Day markeres i ulike land nevnt i artikkelen.

Man kan gjøre det enkelt og la elevene lese på El Civics om feiringen. Tekstene der er enkle og inneholder gode bilder som lett gir et inntrykk av dagen. Anbefales!

Vi ønsker jo selvsagt ikke å oppfordre til å bruke penger på en slik dag, så da er det enklest om man sender et postkort via en internettjeneste som f.eks. Blue Mountain.

Aller best er denne pdf-samlingen (SORRY, LENKEN FUNGERER IKKE LENGER TIL EKSTERN NETTSIDE) med forskjellige oppgaver man kjapt og greit kan kopiere opp og la elevene jobbe med i timen. Pakken inneholder en rekke aktiviteter fra kryssord til word search (ordleting i et kaos av bokstaver – you know the drill). Ta en kikk davel.

Så selv om jeg overhodet ikke vil oppfordre til å feire denne dagen, så må jeg jo innrømme at det er en god anledning til å gi elevene et innblikk i hvordan andre mennesker setter pris på dagen.

2 kommentarer

    1. Dessverre ser det ut til at den eksterne pdf’en ikke lenger befinner seg på det stedet jeg lenket til for snart 11 år siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *