Vil du kun se det sikre innholdet på websiden?

Er du blant de mange brukere som bruker Internet Explorer av gammel vane eller fordi du er nødt til det (f.eks. Itslearning)? Dersom du har klart å unngå å se advarselvinduet som spør om du kun vil se det sikre innholdet på websiden, så er du jammen god.
Til stadighet dukker denne advarselen opp når det er blandet innhold på en nettside (en blanding av sikkert og «usikkert» innhold – http / https). Hvor mange ganger må man ikke trykke NEI fordi man jo selvsagt vil se alt av innhold på nettsiden…

Hvorfor ikke rett og slett fjerne hele greia slik at du slipper å bli plaget av denne advarselen? Det gjøres på følgende måte:

1. Åpne Kontrollpanel (eller Internet Explorer og derfra via menylinjen øverst dersom du har den synlig) og velg Alternativ for Internett.

3. Velg fliken Sikkerhet og trykk deretter på Egendefinert nivå.

4. Du får nå opp et sabla langt vindu med all verdens ting som kan endres. Her bør du være litt forsiktig og ikke klikke i vilden sky. Scroll deg langt ned til punktet «Vis blandet innhold» – der du høyst sannsynlig har markert for «Spør». Denne endrer du til «Aktiver».

5. Deretter trykker jeg OK nederst og blir igjen advart om at dette er skumle greier. Vi trykker selvsagt JA.

6. Vi trykker JA og kan nå jobbe i nettleseren Internet Explorer uten å bli avbrutt av disse stadige advarslene om «Vis sikkert innhold»….Herlig! Restart nettleseren for å la endringene blir virksomme.

En takk til en ivrig sjel på brukerkonferansen til Itslearning i Bergen som tipset om dette.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *