Youtube uten forstyrrelser og med mindre trøbbel for læreren

Du har kanskje opplevd at du finner frem en video på Youtube som du skal vise til elevene dine – mens du holder på skanner elevene nøye alt annet de ser på smartboarden. Det er ikke uvanlig å høre kommentarer som «klikk på den lenken under videoen», «HAHA, se på den kommentaren» osv.

Allerede i innlegget Klipp Youtubefilmene før showtime (10.01.2011) viste jeg hvordan du kunne bruke en enkel tjeneste og klippe ut nøyaktig det du vil vise frem for å holde oppmerksomheten til elevene på det vesentlige. Like kjekk er tjenesten ViewPure som skreller bort alt det unødvendige fra Youtubesiden.

ViewPure høres ut som en perfekt webtjeneste for puritanere og andre (implisitt lærere) som ikke ønsker å fokusere på noe annet enn det strengt ønskede. Men det er jammen kjekt å kunne unngå reklamen, relaterte videoer, kommentarer og annet som distraherer elevene. Synes du ikke også?

ViewPure er enkel å bruke. Bare kopier adressen fra Youtube og lim den inn i boksen du ser på ViewPure. Enda kjekkere er det å bruke bokmerket som du også finner på siden. Dra det til favorittene dine. Neste gang du befinner deg på Youtube og vil vise en «renset» film behøver du bare å klikke på bokmerke «Purify».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *