Herlige veganretter fra VeganMisjonen

Som vegetarianer og samtidig glad i mat, er jeg ofte på jakt etter inspirasjon til nye ting som smaker godt med god samvittighet. I lengre tid har jeg fulgt Jane H. Johansen sin flotte matblogg VeganMisjonen – den anbefales for alle som tenker litt lenger enn nesetippen.

VeganMisjonen gir mattips som overhodet ikke inneholder animalske produkter. Jeg selv er (ennå) ikke vegan, men vegetarianer – som betyr at jeg spiser ost, egg, smør og slike produkter. Litt flåsete pleier jeg å si at dyrene kan pines litt for å gi meg mat, men jeg har ikke noe behov for å drepe dem. Det er kanskje litt bekvemmelighetshensyn som gjør at jeg fortsatt er vegetarianer og ikke veganer; ikke lett å bo på landsbygda hvor det er vanskelig å få tak i veganprodukter.

Likevel gir VeganMisjonen svært mange gode tips – et av de siste er virkelig midt i blinken dersom man har en travel hverdag: Lefsepizza.

grønn basilikumpesto (lag selv eller kjøp på glass)
tomater, i tynne skiver
paprika + ev andre grønnsaker
pizzakrydder, litt salt, chilikrydder etc.
olivenolje

1. Finn fram lefser.
2. Smør et lag med grønn basilikumpesto på lefsene, legg på tomatskiver og ellers hva du vil av grønnsaker. Strø på krydder og en liten dæsj olivenolje.
3. Stek på 225 grader i ca 5 min.

* Prøv gjerne med soltørket tomat pesto, tomatsaus, tomatpuré eller ketsjup istedenfor grønn basilikumpesto i bunn. Alt er lov 🙂

Sitat: http://veganmisjonen.blogspot.com/2010/01/oppskrift-rask-lefsepizza.html

Denne må prøves snarest – bildene på VeganMisjonen innbyr også til å prøve ut. Ta en kikk davel!

Jeg støtter forøvrig slagordet til VeganMisjonen 100%: God mat behøver ikke være dyr – tvetydig nok for deg?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *