Vegetarianer på farten

Siden jeg er på farten i høstferien og skal tilbringe tiden i Slovakia, et land ikke akkurat viden kjent for sin vegetarkost, bruker jeg dette blogginnlegget for å holde rede på hva slags mat jeg egentlig dytter i meg som ikke inneholder «slemme» ingredienser.

Nå er det jo slik at jeg har mer enn nok av kilo å drasse på, så noen overdrivelser er uansett ikke nødvendig. Men en liten spisedagbok kan jo come in handy.

Fredag 1. oktober 2010:

Reiste med Norwegian-flyet til Wien og ble ikke begeistret over starten. Over callingen fikk jeg beskjed om å ikke nyte medbrakt, man må kjøpe. Når jeg spør om de har noe vegetarisk å tilby meg, er svaret «muffins». Selv om menyen tilsa noe annet (sandwich med ost), kunne de ikke trylle frem noe til meg. Da var det jo kjekt at jeg hadde niste med likevel. Ikke sant, Bjørn Kjos?

Etter en busstur fra flyplassen i Wien til flyplassen i Bratislava (gikk veldig greit, kun 1 1/4 time fra hverandre), fikk jeg endelig spist litt i avgangshallen mens jeg ventet på flyet til Kosice i Slovakia. En hyggelig betjening snakket engelsk og hadde pizza med grønnsaker å tilby. Smakte faktisk veldig bra. Anker het kafeen som altså befinner seg innenfor sikkerhetskontrollen. Flyplassen er forøvrig ikke mye å skryte av, bortsett fra at de har gratis trådløst internett – og det oppveier jo for ganske mye egentlig.

Flyturen til Kosice gikk unna på 50 minutter, så ikke rart jeg klarte meg med vann, men «with bubbles» selvsagt.

Etter en tøff kjøretur, kom jeg ved 2130-tiden frem til Penzion Barborka som skal være min base frem til mandag 11. oktober. For å holde meg til maten, så ventet vannkoker, te og fersk frukt på meg på rommet. Herlig å være sunn!

Lørdag 2. oktober 2010:

Frokosten på pensjonatet var helt grei. Det er et par år siden jeg har vært her sist, så sjefen Maros hadde glemt at jeg er vegetarianer. Han hadde stekt egg med skinke under, men det tok ikke mange minuttene før det kom nye stekte egg uten slemt underlag. I tillegg spiste jeg selvsagt de tradisjonelle rundstykkene (lange, tynne brød) som man ikke deler opp. Man legger rett og slett syltetøy eller ost på undersiden. Smakte riktig så godt, i tillegg drakk jeg en hel kanne med te.

Var ikke særlig frisk i dag og tilbrakte mesteparten av dagen i senga, da spiser man heller ikke mye. Jeg drakk mest te og fikk i meg litt ertesuppe, heldigvis uten kjøttkrutonger som de pleier å ha her i landet. Er forøvrig knallhard på saltstenger, har jo hørt at det skal hjelpe litt…

Søndag 3. oktober 2010:

Frokosten var enkel og grei. Fikk litt joghurt, masse te, en tallerken med diverse oster + litt tomat og litt syltetøy. Har sjelden mye frokostlyst, så det passer egentlig veldig greit med slikt.

Spiste ikke noe mer før ved 16-tiden. Etter en lang sightseeing i området, gikk jeg til sentrum av Poprad og droppet inn på Pizzeria da Pippo som ligger rett ved kirken i gågata (ovenfor). Først trodde jeg det var stengt, men ble overrasket da jeg kikket på åpningstiden. Hverdager åpner de kl. 08, søndager kl. 09. Lurer på hvor mange som spiser pizza til frokost?

Vel, jeg kom på ettermiddagen og det var ikke en sjel utenom betjeningen der. Bestilte kjapt en Quattro Formaggio (fire oster) og en Cola Zero. Drikke kom etter 30 sek., pizzaen etter 5 min. Ingenting å klage på farten, betjeningen var vennlig nok og klarte å si «Yes» og «OK». Det holder jo….

Pizzaen var god den, men kunne nok vært litt varmere. Virket som om kokken hadde hatt hastverk med å få den ferdig. Men hjelpe meg, en 400 gram pizza (stor tallerken, tynn bunn selvsagt) og en flaske brus til under 50 norske kroner….Thumbs up!

Pizzeria da Pippo i sentrum av Poprad

Mandag 4. oktober 2010:

Frokosten i dag måtte inntas svært så tidlig, allerede kl. 06.50 satt jeg klar og dyttet i meg litt brød, ost, syltetøy og en masse te. Men på denne tiden av døgnet er jeg ikke særlig mottakelig for spising, så det ble heller smått. Måtte tidlig av gårde for å levere bilen til Avis på flyplassen i Poprad og deretter komme meg til skolen i Svit.

I løpet av skoledagen spiste jeg ingenting, men etter skoletiden stoppet vi et sted (husker ikke navnet) og spiste et godt måltid på en grei restaurant. Jeg spiste nudler med creme-funghi-saus. Var veldig godt faktisk, men trengte litt hjelp til å forstå hva jeg som vegetarianer kunne bestille. Men pasta er sjelden noe problem.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *